Duizendste paginalike voor LopsterNijs

Onze eigen digitale dorpskrant heeft een belangrijke mijlpaal behaald. Inmiddels zijn er meer dan duizend mensen die de Facebookpagina van LopsterNijs leuk hebben gevonden. Het was Albertien van der Velde uit Rotterdam die op het juiste moment op de knop heeft geklikt. Dit betekent dat zij en minimaal 999 andere personen de berichten van LopsterNijs voorbij zien komen wanneer ze op Facebook kijken.

LopsterNijs is een website en een Facebookpagina, speciaal voor evenementen en nieuws dat betrekking heeft op het dorp Loppersum. Met aankondigingen, fotoverslagen, filmpjes en andere berichten is LopsterNijs inmiddels een begrip geworden bij Lopsters, oud-Lopsters en mensen die geïnteresseerd zijn in Loppersum.

De duizendste paginalike is gegeven net na de bijeenkomst in het gemeentehuis over de Dorpvisie door een bezoeker van ons dorp, Albertien van der Velde (1955) uit Rotterdam. Albertien was op dat moment te gast bij vrienden en erg betrokken bij ons dorp. Ze is hier al jaren met regelmaat en ze is er zelfs achtergekomen dat haar voorvaderen begraven liggen in de Petrus en Pauluskerk in Loppersum. Ook in de kerk van Leermens liggen voorouders.
De historie van haar familie ligt dan ook op Stork, een streekje tussen Loppersum en Westeremden. Een van de mooiste plekken van Loppersum bij het Westeremdermaar en aan het wandel- en fietspad tussen Loppersum en Westeremden. Ook een plek met een bijzonder verhaal (maar dit is niet de plek om de vele vragen over het terrein met de Oostland-container in een paar zinnen te beantwoorden…).

Albertien komt woensdag de 21ste speciaal vanuit Rotterdam naar Loppersum om uit handen van onze burgemeester een waardebon te ontvangen van LopsterNijs. Met deze waardebon kan ze in de Lopster Kroon, Hotel Spoorzicht en Spa en in de Brasserie totaal € 75,00 besteden.

Ook zij zal het meemaken: Loppersum is een prachtige plek om uit te gaan eten, te overnachten en te gebruiken als beginpunt, eindpunt of tussenstop van wandel-, fiets- of autoroute. 

2016-09-20_mooi-plekkie.jpg

Foto: Teunis Haveman