Karavaan ‘Nam gaat Beven’ door Loppersum

De Coalitie Gasverzet organiseert zaterdag een protest bij het kantoor van de NAM in Assen. Zaterdag 24 september komt deze karavaan door Loppersum rond 11.00 uur.

Vanuit alle hoeken van de provincie trekken de deelnemers naar Assen. Daar wordt om 14 uur verzameld bij het hoofdkantoor van de NAM, waar een symbolische aardbeving wordt opgewekt. De organisatoren verwachten een massale opkomst uit het hele land, maar vooral uit Groningen en Drente. Vanuit Uithuizen vertrekt om 10.15 uur een stoet van trekkers en auto’s vanaf de Menkemaborg via Station Loppersum (10.45 uur), Slochteren (11.45) en Zuidlaren naar de Drentse hoofdstad.

Vanaf het Martinikerkhof is een fietstocht richting Assen georganiseerd. Deze vertrekt om 10.15 uur en voert eveneens via Zuidlaren en Annen naar Assen. Vanaf het plein voor het Drents Museum gaat een wandeltocht naar het hoofdkantoor van de NAM, aan de Schepersmaat. De wandeltocht wordt voorafgegaan door een manifestatie op De Brink en zet zich omstreeks 12.30 in beweging. De organisatoren hopen dat zich onderweg naar Assen steeds meer mensen en voertuigen bij de groep zullen aansluiten. 

De Coalitie Gasverzet is een samenwerkingsverband van Actiegroepen, belangengroeperingen, milieuorganisaties en losse burgers. Onder meer Groningers in Opstand, Houd Groningen Overeind, GroenFront!, Onze Klei en Milieudefensie werken daarin samen. Bij gelegenheden schuift ook de Groninger Bodembeweging aan. Zij slaan ook zaterdag 24 september de handen in één bij het verzet tegen de gaswinning.

2016-09-20_nam_gaat_beven.jpg