Eenkema concert in de Petrus in Pauluskerk

Het Collegium Musicum Loppersum organiseert jaarlijks, in samenwerking met de Eenkemastichting, het zogenaamde Eenkemaconcert. Het wordt dit jaar gegeven door symfonieorkest Suonare d’Amatori en staat onder leiding van dirigent Jelke Hamersma. U bent van harte welkom op zaterdag 8 oktober.

Het concert begint om 20.00 uur.Het programma bestaat uit orkestwerken van vooral kerkmuziek-gerelateerde componisten uit zeer uiteenlopende stijlperioden. Er worden werken uitgevoerd van Bach en Handel uit de 18de eeuw, van Mendelssohn en Bruckner uit de 19de eeuw en tot slot een werk uit de 20ste eeuw van de Nederlander Hendrik Andriessen, die in zijn werk verbindingen legt tussen de 18de en 20ste eeuw.

In een concert voor orgel en orkest van Handel wordt de solopartij gespeeld door organist Jan Luth. Verder zullen delen uit een Brandenburgs concert van J.S. Bach te horen zijn, naast een strijkkwintet van Anton Bruckner en de negende symfonie van Felix Mendelssohn-Bartholdy.

Een staalkaart van drie eeuwen orkestmuziek gepresenteerd in de prachtige ambiance van de eeuwenoude Lopster Petrus en Pauluskerk.

De entreeprijs bedraagt in de voorverkoop € 12,50. Aan de kassa € 15,00.
Reserveren van kaarten kan via de website www.collegiummusicumloppersum.nl 

2016-10-07_Eenkema-concert.jpg