Kinderdag bij de Stormvogel in Loppersum groot succes

De jaarlijkse kinderdag bij de Stormvogel was ook dit jaar weer een groot succes! Het was een prachtige dag; om 10 uur begonnen we met een regenbuitje, maar daarna bleef het de hele dag droog! Het record “pannenkoeken” opnieuw verbroken… 22 pond gebakken en opgegeten! Deze keer gebakken van meel van Nooitgedagt uit Woudrichem; te koop in de molenschuur.

Zeker zo’n 100 kinderen kwamen langs met hun ouders of opa’s en oma’s. In de molen werden molentjes geknutseld van bekers en vouwblaadjes en kon er worden geschminkt, altijd een succes. Buiten stond het springkussen en werd er meelzak gehesen, toch best lastig soms…

De winnaars van het meelzakhijsen zijn geworden:
4 t/m 6 jaar: Jasper Olthof
7 t/m 9 jaar: Iris Olthof
10 t/m 12 jaar: Derk Mollema
Zij hebben vandaag hun prijs in ontvangst genomen (zie foto).

Naast de molen werden de pannenkoeken gebakken, de heerlijke geur kwam je tegemoet! Met spek of naturel, met jam, stroop of poedersuiker…een lekker glaasje ranja erbij en je dag kan niet meer stuk! De scoutinggroep uit Stedum heeft hun middag ook doorgebracht bij de molen, een leuk uitje. En dan niet te vergeten de goochelaar. Hij liet menigeen verbaasd achter, ook de volwassenen. Knap gedaan door een nog jonge Magic Sharif!

Iedereen bedankt voor de gezelligheid!
Tjitse Mollema, Peter en Annette Wildeman

En er zijn nog veel meer foto’s te zien op de Facebookpagina van de Stormvogel!