Hartverwarmende pelgrimage door het aardgaswingebied

Op zondag 7 mei togen groepen pelgrims uit allerlei windstreken naar Bedum. Wandelaars verzamelden bij kerken in Loppersum, Middelstum, Groningen en Winsum voor een tocht van zo’n 13 kilometer. Fietsers vertrokken bij de kerk in Farmsum en reden ongeveer 30 kilometer.

Gezegend in de kerk gingen zij op weg naar de Maranathakerk in Bedum. Na een inspirerende tocht door het eeuwenoude cultuurland van Noordoost-Groningen mede bewoonbaar gemaakt door kloosterbewoners en mensen als Sint Walfridus kwamen de groepen aan bij de Maranathakerk in Bedum waar ze hartelijk werden ontvangen. Hier kon men uitrusten en onder het genot van koffie werden de verhalen uitgewisseld.

In de afsluitende viering met ds. Rinie Meihuizen en orgelspel van Bert van Dijken stonden bedreiging van het land, en de onderlinge verbinding om samen door te gaan met het bewoonbaar maken van het land, centraal. Om 17:00 uur togen de kleine honderd deelnemers huiswaarts, bemoedigd door de onderlinge ontmoeting van mensen uit heel het gebied en daarbuiten.