Kermis met najaarsmarkt

Sinds 1898 tot op heden is er traditiegetrouw in de derde week van september de Jaarmarkt en Kermis. De Jaarmarkt zal worden gehouden op woensdag 20 september van 12.00 uur – 18.00 uur in de Hogestraat en Lagestraat, het centrum van Loppersum. Op de warenmarkt staan vooral marktlieden uit de omgeving maar de gezellige markt trekt ook kooplui uit de rest van Nederland.

Marktmeester Geert Jan Reinders vertelt dat de markt in september nog altijd zeer levendig is en dat de bedrijven en middenstand uit Loppersum nog steeds met enthousiasme worden vertegenwoordigd. Veilig verkeer Nederland zal deze keer met een rijsimulator aanwezig zijn.
Dit jaar wordt de markt al weer voor de 119e keer georganiseerd, de feestelijke opening zal worden verricht door burgemeester Albert Rodenboog namens het college van B en W.

Iedereen is welkom om lid worden van de Loppersumer Jaarmarkt, dat kan tijdens de markt voor slechts € 5,- per gezin. Onze marktkraam staat ter hoogte van de Lopster Kroon. Voor de kinderen van de leden van de Loppersumer Jaarmarkt ligt daar een vrijkaartje klaar voor de zweef- of draaimolen en kan er gebruik worden gemaakt van de tegoedbon voor een gratis oliebol of suikerspin. Bovendien kunnen de kinderen gratis worden geschminkt bij de marktkraan. Ook niet leden kunnen geschminkt worden, de kosten zijn dan € 3,00 per persoon. Leden krijgen € 1,- korting op een zak oliebollen. De bewoners van Wiemersheerd zullen net als voorgaande jaren getrakteerd worden op oliebollen.

Kermis

De kermis wordt gehouden van woensdag 20 September tot en met zaterdag 23 September op het Marktplein. We organiseren de kermis al jaren i.s.m. de familie Zwaagstra uit Eppenhuizen. De oliebollenkraam en zweefmolen zullen ook dit jaar niet ontbreken. Wij zijn erg verheugd dat dit jaar naast de bekende attracties de Calypso op de markt staat.

Om de feestweek in te luiden wordt er in Jeugdcentrum Flits op zaterdag 16 september een kinderdisco georganiseerd van 18.30-20.30 uur en aansluitend vanaf 21.00-1.00 uur voor de volwassenen een jaren 70/80 party met DJ Melson Zwerver en als speciale live-act, zanger Bert Solo. Bert heeft een zeer gevarieerd repertoire, raakt mensen met zijn stem en zang en kan als geen ander een show neerzetten.
Toegang vanaf 18 jaar, entree gratis voor leden en 5 euro voor niet leden.

Kaarten om een half varken

De traditie blijft in stand! Vrijdag 22 september is er klaverjassen om een half varken als hoofdprijs in ons Dorpshuis op de Wirdumerweg 21 te Loppersum om 19.45 uur. De vereniging Loppersumer Jaarmarkt is blij dat dit klaverjasevenement in stand kan worden gehouden. Naast de hoofdprijs zijn er prijzen voor de nummers 2 en 3 en voor de laatste is er natuurlijk de poedelprijs. Inschrijven kan vanaf 19.30uur, de inleg bedraagt 6 euro.

Verkeersmaatregelen

Tijdens de markt zal de weg vrij moeten zijn, zodat er bij calamiteiten de weg vrij is voor de brandweer en ambulance. Tijdens de markt op woensdag 20 september is de Lagestraat en Hogestraat gestremd, alsmede de Burgemeester van der Munnikstraat ter hoogte van de nieuwe appartementen. Bij de kermis van 4 dagen is er ook geen verkeer mogelijk richting Raadhuisstraat omdat op het Marktplein de kermis zal worden gehouden. Op vrijdag 22 September zal de weekmarkt worden verplaatst naar de parkeerplaats achter de Albert Heijn, bij het voormalige Groene kruisgebouw.