Oude Lopster winkelspullen gezocht voor tentoonstelling

De Historische Vereniging is voor een nieuwe expositie op zoek naar oud winkelmateriaal. Herinneringen, broodzakjes, reclamemateriaal, kassa’s, uithangborden, gereedschappen, kwitantieboekjes, spaarzegeltjes, foto’s: alles is welkom.

Bakkers, manufactuurwinkels, kruideniers, kuipmakers, schoenmakerijtjes, smederijen, oliemulders, drogisterijen, melkventers, kapperszaken, sigarenwinkels, garages, fruithandelaren… je kunt het zo gek niet bedenken of het was te vinden in Loppersum. De winkeltjes en bedrijfjes concentreerden zich in de Hoge- en Lagestraat, maar in vrijwel elke straat in Loppersum was wel iets te vinden.

De Historische Vereniging opent deze tentoonstelling op zaterdagmiddag 21 oktober en is ook bezig met het voorbereiden van enkele activiteiten binnen hetzelfde thema. Hebt u nog materiaal dat een plaatsje verdient in deze expositie? Aarzel dan niet en neem contact op met Henk Schildhuis via info@hvloppersum.nl of 06-20507735.

Uiteraard gaat de HVL bijzonder zorgvuldig om met spullen die u in bruikleen geeft.