Theatervoorstelling ‘Eén uit duizend’ van Alina Kiers

Op vrijdag 8 december is in de Lopster Kroon de theatervoorstelling ‘Eén uit duizend’ van Alina Kiers te zien.

Mevrouw Kregel moet uit haar huis en wordt opgehaald door haar zoon. Ze wil niet weg. In de tijd die ze nog samen doorbrengen in het huis borrelen de herinneringen naar boven en worden deze keer confrontaties niet uit de weg gegaan.
De voorstelling is gebaseerd op de verhalen van bewoners, buurt en oud bewoners van het ‘duizend woningen plan’ die Alina Kiers heeft geïnterviewd.

Een aangrijpende solovoorstelling over woningnood, het dorp en het buurtleven, maar ook over taboes, sociale controle en nog veel meer. Deels in het Gronings en deels in het Nederlands. Naar een idee van Alina Kiers in opdracht van stichting Berlagehuis. Een unieke voorstelling die u niet mag missen!