Lopster Kroniek 2017 boordevol geschiedenissen

De nieuwe Lopster Kroniek is uit. Het jaarlijkse blad van de Historische Vereniging Loppersum telt dit keer maar liefst 40 pagina’s en bevat verhalen over onder andere Napoleontische soldaten, de goudschat van Loppersum en over Lopster winkels in de jaren 60.

Aldwin Wals, vinder van de Lopster muntschat, schreef speciaal voor dit nummer ‘Het verhaal van de vinder’, zijn persoonlijke verslag over wat hem allemaal overkwam nadat hij de eerste gouden munt ontdekte. Ook de exacte vindplaats van de munten wordt besproken. HVL-voorzitter Els Zwerver dook in onder andere Franse archieven en ontdekte bijzondere verhalen over soldaten in de legers van Napoleon.

In de Kroniek zijn verder artikelen opgenomen over onder andere de ANWB, die in 1943 een bijzondere wandeltocht vanuit Loppersum organiseerde en over het oorlogsverleden van oud-burgemeester Jan Daniël Van der Munnik. Wie de juiste oplossing van het pittige kruiswoordraadsel oplost, maakt kans op een boekenbon.

De Lopster Kroniek is verkrijgbaar bij The Read Shop Loppersum of te bestellen via info@hvloppersum.nl. De Kroniek is gratis voor leden van de HVL. Niet-leden betalen 7,50 voor deze extra dikke editie.