Foto-expositie De Wiemers

Fotoclub De Wiemers houdt haar jaarlijkse expositie ook dit jaar weer tijdens Koningsdag in de Petrus en Pauluskerk. De 20 leden zullen samen circa 60 foto’s laten zien die betrekking hebben op het jaarthema. Voor dit jaar is het thema “Actie”.

Actie komt in vele vormen en situaties voor en het getoonde resultaat zal daarom verrassend zijn. Naast deze foto’s zal ook een kleine tentoonstelling te zien zijn van antieke fotomaterialen, zoals oude houten platen camera’s, balgcamera’s en o.a. de eerste pocketcamera ter wereld. Deze camera werd in de Eerste Wereldoorlog gebruikt door Franse soldaten. Verder is de voorloper van de huidige flitscamera te zien. Deze camera werd in het begin van de snelheidscontroles ingezet op de auto snelwegen.

Leden van de fotoclub zijn aanwezig om tekst en uitleg te geven over alles op fotogebied. We zien u graag op onze expositie. In ingang van de expositie is aan de Wirdumerweg, bij de noordelijke zijingang van de kerk.