Veel belangstelling voor eerste thema-avond over depressie

De voorzaal van het dorpshuis zat afgelopen dinsdagavond helemaal vol bij de eerste thema-avond die het Platform Levensvragen dit jaar organiseerde. Het thema was depressie. Psychiater Joost Kerkhoff gaf een inleiding over het onderwerp, die werd afgewisseld door indringende verhalen van twee ervaringsdeskundigen. De ene sprak over zijn eigen ervaringen met depressie en de manieren waarop hij heeft leren leven met zijn aandoening; de tweede vertelde hoe het is om twee depressieve kinderen te hebben.

Aanstaande dinsdag, 8 oktober is de tweede avond uit de reeks. Dan wordt de korte film Grijs is ook een kleur vertoond, waarin een jongen thuiskomt na een zelfmoordpoging. Na afloop is er een gesprek met het publiek over de film.

De avond vindt plaats in Ons Dorpshuis en begint om 20.00 uur. Toegang is een vrijwillige bijdrage.

Het Platform Levensvragen Loppersum is een samenwerking van Zorgcoöperatie Loppersum, Huisartsenpraktijk P.F. van Lune en de Protestantse kerk Loppersum-Maarland.