Buurkracht houdt dorpsbijeenkomst over isolatie

Het Buurkrachtteam Loppersum houdt op donderdagavond 10 oktober (op de Dag van de Duurzaamheid) een dorpsbijeenkomst over het thema Isolatie van de woning. Zeker nu de herfst en de winter weer voor de deur staan, is dat actueel omdat we er dan ook weer lekker warm bij willen zitten. Niet alleen de komende winter, maar ook de jaren hierna. Gasprijzen zullen dan zeker steeds hoger worden en bovendien is het streven van de Gemeente Loppersum om in 2030 van het aardgas af te zijn.

Het buurkrachtteam Loppersum wil de komende ingrijpende veranderingen (de energietransitie in het kader van het landelijke Energieakkoord) gepaard laten gaan met drastische energiebesparingen door het zo goed mogelijk isoleren van onze woningen. En waardoor het wooncomfort optimaal wordt. Met blijvende veel lagere energiekosten in de toekomst. En tot slot het daardoor verbeteren van het energielabel van het huis, waardoor dit bij eventuele verkoop een hogere verkoopprijs oplevert.

Hoe krijg je zicht op de huidige toestand van je woning, waar zitten de energielekken? Kun je daarvoor gebruik maken van een infraroodcamera? Hoe isoleer je nu je woning, begin je met de vloer, of de muren en de wanden of het dank? Kies je voor hoog rendement glas of zelfs driedubbel glas. Hoe zit het met het van dichten van kieren en toch je woning ventileren voor voldoende zuurstof en de afvoer van vocht? Wat kost dat allemaal, welke besparingen aan geld en CO2-uitstoot levert dat dan op? Zijn er ook subsidies van het Rijk en/of van onze gemeente? Hoe hebben medebewoners, die al ervaring hebben met de isolatie van hun woningen, dat gedaan en wat zijn hun ervaringen?

Vragen te over, die we met hulp van medebewoners, professionele deskundigen van BEVO Isolatie & Duurzaamheid uit Winschoten en Onno Zitman, technisch adviseur en energiecoach van Bhouwvast gaan proberen te beantwoorden. Willy Jansen en Joost Smits van de Gemeente Loppersum praten ons bij over de nieuwste, interessante subsidiemogelijkheden en de duurzaamheidslening, die daarbij mogelijk zijn om het financieel haalbaar te maken voor iedereen.

Waar en wanneer: donderavond 10 oktober 2019, 19.30 uur in de Raadzaal van het Gemeentehuis Loppersum. Meldt je aan via de app van Buurkracht/Loppersum of via een mail naar: buurkrachtloppersum@gmail.com, want vol is vol.