LopperZummerDoeDag: ondanks corona toch een feestje

Op donderdag 13 augustus vindt op het Marktplein en Zigtermanplein in Loppersum de LopperZummerDoeDag plaats. Een dag vol activiteiten voor met name de jeugd: voetbalclinics, workshops, tafeltennis, schminken, waterspelen, VR-brillen, muziek en nog veel meer.

De LopperZummerDoeDag is gratis en wordt georganiseerd door allerlei clubs en verenigingen uit het dorp, ondersteund door de gemeente. Omdat allerlei andere evenementen niet doorgaan vanwege corona (denk aan Bonkhörn, de Lopster Torenloop…) wil de organisatie de jeugd van Loppersum toch nog iets kunnen aanbieden.

11.00 – 15.00: workshops voor de jeugd: Makey Makey, VR-brillen, De Jonge Onderzoekers, waterspelen en zeskampspellen.
11.00 – 16.00: voetbalclinics, tafeltennis en iPong, verschillende spelletjes, reuzenbellenblaas, schminken, schaaksimultaan, Proatbus, live uitzendingen door Havenstad FM.
16.00 – 17.00: kinderdisco

Gedurende de hele dag letten we er met elkaar op dat we veilig en gezond samenzijn, dus met inachtneming van de coronamaatregelen!

Geen avondprogramma

Op last van de gemeente komen de aangekondigde activiteiten voor het avondprogramma te vervallen. Er zal dus geen picknick, modeshow en filmvoorstelling plaatsvinden.

Wil je meedoen aan de schaaksimultaan of optreden tijdens het open podium? Meld je dan aan via LopperZummerDoeDag@gmail.com. Ook voor vragen en opmerkingen kun je daar terecht.

Activiteiten Bazenfabriek

Ook in andere dorpen in de gemeente worden de komende tijd leuke activiteiten georganiseerd door de Bazenfabriek: