Jaap Nauta brengt nieuw nummer uit

“Sta bewust in het leven en leef zo lekker als je kunt”, dat is de boodschap die Jaap Nauta al jaren uitdraagt. Vanaf vandaag doet hij dat ook via de muziek met het nummer ‘The way it is’ van Ed Struijlaart. Speciaal voor deze opname is Ed de studio ingegaan om een instrumentale versie op te nemen.

“In het leven krijgt iedereen een hoeveelheid ellende voor zijn kiezen het is de kunst om hiermee te dealen”, aldus Jaap Nauta. Dat is het thema van het nummer: it’s the way it is. De originele versie beschrijft ook de angst om alleen over te blijven. Jaap draaide dit om naar de angst dood te gaan en om de nabestaanden alleen achter te laten (I’m scared that I’ll die, and leave you all alone) maar liet de tekst verder intact.

De 57-jarige Jaap Nauta uit Loppersum stond met zijn band Beever op diverse festivals (Lowlands, Sunsation, Pleinpop). Dit nummer is zijn eerste solo project. Hij kreeg in de zomer 2018 de diagnose hoofd/hals kanker en door de 35 bestralingen, 3 weken chemo- en een half jaar immuuntherapie zijn zijn stembanden behoorlijk beschadigd. “Focus op wat je nog wél kan zei een vriendin, en ze had gelijk”. It’s the way it is. Binnenkort start Jaap met een volgende immuuntherapie.

“Met dit nummer hoop ik het thema doodgaan beter bespreekbaar te maken en de angst om dood te gaan wat kleiner te maken”, aldus Jaap Nauta die ook schrijver is van het boek “Lekker leven, voorál de laatste 10 jaar!”

“Het nummer heeft me altijd geraakt en toen ik kanker kreeg werd wist ik het zeker: dit wil ik zingen en ik was dan ook superblij dat Ed mee wilde werken”.