Loppersum Onderweegns in beweging

68 deelnemers door het hele dorp heen deden vanuit hun schuur of erf afgelopen zaterdag goede of minder goede zaken. Hoe dan ook, het was gezellig. Het is fijn dat de reuring in het dorp weer voorzichtig terugkeert. En er is genoeg reuring, de komende zaterdag! De binnentuin bij ’t Hoge Heem staat dan volledig in het teken van sport, beweging en spel. Voor alle leeftijden: van jong tot (zeer) oud: doe mee. En kom in ieder geval even op het dorpsterras een gratis kopje koffie halen.

Er ligt al kant-en-klaar een jeu de boulesbaan. Wij zorgen voor de ballen en Wiebe Knol kent de spelregels. Een mooi spel voor jong en oud. Dat geldt ook voor schuiftafeltennis. Het balletje valt niet op de grond en ook daardoor is het spel heel geschikt voor de iets ouderen of beperkten onder ons. En wat is er nou leuker en zomerser dan volleyballen in de buitenlucht? Ook dat kan zaterdag. Verder komt Yvonne Huizinga een introductieles Tai Chi geven. De tijden zijn 13.30 en 14.15 uur. In de schaduw kan een potje schaak worden gespeeld.

Zwemmen is ook een sport. Nou kan er komende zaterdag niet echt gezwommen worden bij ’t Hoge Heem, maar ons eigen unieke Zoutwaterbad K.P. Zijl is wel aanwezig om zwemabonnementen te verkopen. Én om haar toekomstdroom te presenteren: het behoud van het enige overgebleven zoutwaterbad van Nederland, een gouden plek, zoals het wel wordt genoemd. Een plek met een rijke geschiedenis, waar jong en oud waterpret beleven en waar contacten ontstaan. Voor het behoud van het bad moet het dorp zelf wel wat doen: door af en toe de handen uit de mouwen te steken of door donateur te worden.

Natuurlijk bent u weer welkom om de groei-expositie over de toekomst van Loppersum te bezoeken, zelf ideeën te leveren of andere ideeën te becommentariëren.