Zaterdag heropening Wereldwinkel

Wereldwinkel ‘Veur Elkenain’ verhuist deze week van de Nieuwstraat naar een tijdelijke winkel op het Zigtermanplein. Deze verhuizing is nodig in het kader van de versterking. Op zaterdag 5 maart vindt de heropening plaats om 10 uur. Iedereen is hierbij van harte uitgenodigd om dit mee te vieren met de vrijwilligers van de wereldwinkel.

De vrijwilligers zijn de afgelopen weken druk bezig geweest met inpakken en opruimen. Ze verlaten het pand aan de Nieuwstraat waar de winkel ruim 31 jaar gevestigd was. Men neemt met weemoed afscheid van deze plek, maar het is tijd voor de volgende stap. Het pand aan de Nieuwstraat is verkocht en men heeft een pand aan de Hogestraat aangekocht, ook wel bekend als ‘de oude slagerij’. Maar dit pand moet eerst worden versterkt, bovendien wil men uitbreiden door de slagerij te verbinden met het slachthuis aan de achterzijde.

Met deze uitbreiding zal het pand ruimte bieden aan meerdere activiteiten, namelijk: winkelruimte met daarachter een educatie-café (voor workshops en presentaties) en van het voormalige slachthuis maakt men een expositieruimte waar de Historische Vereniging van Loppersum gebruik van zal maken. Bijzonder is dat de Historische Vereniging nu al tijdelijk gebruik maakt van dit pand, maar straks krijgt zij dus ook een vaste plek. Tot slot maakt men de bovenverdieping geschikt voor verhuur, als woonruimte voor starters.

De verwachting is dat het pand aan de Hogestraat eind 2022 gereed is en dan zal men nogmaals verhuizen. De verhuizing past ook goed binnen het centrumplan wat in gang gezet is door de voormalige gemeente Loppersum. De wereldwinkel biedt met haar aantrekkelijke etalage en assortiment een goede aanvulling op de andere winkels in de Hogestraat.

De wereldwinkel wordt gerund door vrijwilligers. Lijkt u dat ook leuk? Uw hulp is welkom, men kan momenteel een paar nieuwe mensen gebruiken.