Burgemeester op bezoek bij CBS Roemte

Afgelopen vrijdagmorgen (8 april) bracht burgemeester Ben Visser een bezoek aan groep 5 van CBS Roemte. De klas van juf Harriët heeft de afgelopen tijd gewerkt over de Middeleeuwen en dan specifiek hoe steden in die tijd ontstonden: van boeren op het platteland tot burgers en vaklieden binnen gildes in de stad. En over de kasteelheer die steeds minder in de stad te zeggen had en uiteindelijk de burgers die een burgemeester kozen die zorgde voor regels en de veiligheid in de stad.

En wat was het dan fantastisch om als afsluiting van dit onderwerp burgemeester Ben Visser van de gemeente Eemsdelta te ontmoeten! Omdat hij nog maar pas werkzaam is in deze nieuwe gemeente, was dit een uitgelezen kans om kennis te maken. De burgemeester heeft zichzelf voorgesteld en uitgelegd wat het inhoudt om burgemeester te zijn. Ook legde hij duidelijk uit aan de klas wie nu eigenlijk de baas in de gemeente is. Daarnaast had hij nog zijn ambtsketen meegenomen en een aantal kinderen mocht deze zelfs nog even om. Het was een ontzettend leuk én leerzaam bezoek.