Energie uit groente en fruit

Tijdens de Kinderboekenweek komen De Jonge Onderzoekers op woensdag 12 oktober langs in de bibliotheek van Loppersum met een hele leuke proef. Kinderen kunnen aansluiten tussen 14.30 uur en 16.30 uur. De proef is op ieder moment te starten, dus het is niet noodzakelijk om op een bepaalde tijd aanwezig te zijn.

Waarschijnlijk krijgen veel kinderen iedere avond een flinke schep groente op hun bord en krijgen ze fruit mee in hun broodtrommel. Groente en fruit bevatten vezels, vitaminen en mineralen. Precies wat mensen nodig hebben om te groeien en energie van te krijgen.

Maar is het mogelijk om de energie die ligt opgeslagen in bijvoorbeeld een aardappel, komkommer of een stuk fruit zichtbaar te maken? Om daar achter te komen hebben De Jonge Onderzoekers Eemsdelta een proef bedacht die ze samen met zo veel mogelijk kinderen willen uitvoeren. Dus kom langs en doe mee!

Meedoen is gratis.

In verband met de materialen die nodig zijn, willen De Jonge Onderzoekers graag weten wie er meedoet. Aanmelden kan via de website van De Jonge Onderzoekers.