Wereldwinkel Veur Elkenain viert 34e verjaardag

Op vrijdag 28 oktober viert Wereldwinkel ‘Veur Elkenain’ zijn 34-jarig bestaan in Loppersum. Alle Lopsters, klanten en relaties zijn van harte welkom om dit mee te vieren tijdens een feestelijke avond.

Bouwplannen en historie van Hogestraat 19

De wereldwinkel wil alle belangstellenden graag bijpraten over de voortgang van de bouw van Hogestraat 19. De bouw had voor de zomer een wat trage start, mede vanwege asbest, maar het tempo zit er nu goed in! En ze willen u vertellen over de historie van dit bijzondere pand. Er heeft al een mooi artikel gestaan in de Ommelander Courant van 17 augustus, waarin beschreven werd dat delen van het pand waarschijnlijk stammen uit begin 1600. Op verzoek van de Historische Vereniging Loppersum heeft Marcel Verkerk, restauratiedeskundige, afgelopen zomer onderzoek gedaan en hij zal vertellen over zijn vondsten.

Pauze met verloting voor een goed doel

In de pauze staan er diverse marktkraampjes in de hal van de Vredekerk, waarbij ook stichting Imarika aanwezig is, dit is het goede doel waar klanten van de wereldwinkel een jaar lang voor gespaard hebben. Imarika biedt hulp aan gehandicapte kinderen in Nairobi, hoofdstad van Kenia. Om hen te steunen kunt u lootjes kopen, er staat een tafel vol met mooie prijzen!

Nieuw: de ‘WereldClub’ – club voor kinderen

Als de wereldwinkel voorjaar 2023 verhuist naar Hogestraat 19 staat er niet alleen een winkel, maar biedt het pand ook ruimte voor allerlei educatieve activiteiten. Eén van de ideeën is het opzetten van de ‘WereldClub’, club voor kinderen. Het idee is om maandelijks activiteiten te organiseren rondom verschillende thema’s, variërend van een reis om de wereld, sieraden maken, speurtocht, een challenge voor een goed doel, etc. Lijkt het u leuk om hierin mee te denken? Op deze avond vertelt men er graag meer over.

Programma

Inloop vanaf 19.15 uur
19.30 uur – Welkom
19.45 uur – De Bouwcommissie vertelt
20.30 uur – Pauze met markt en verloting
21.00 uur – Historische Vereniging Loppersum vertelt over de historie
21.30 uur – Napraten en gezellige borrel
Tip: ivm catering graag aangeven of u geïnteresseerd bent. Aanmelding is niet verplicht, maar dan weet men ongeveer op hoeveel mensen ze kunnen rekenen!

Locatie: Vredekerk, Burg. vd. Munnikstraat Loppersum (naast AH)
Aanmelden voor het evenement kan via de mail: info@wereldwinkelloppersum.nl