Sappho speelt twee eenakters

Rederijkerskamer Sappho speelt dit jaar twee eenakters: ‘Nu even wel’ van Maria Goos en ‘Een praatje in het park’ van Alan Ayckbourn. De première is op 4 november om 20.00 uur in molen De Stormvogel te Loppersum. Op 6 november is er een matineevoorstelling om 15.00 uur in boerderij Eikemaheert te Loppersum. Op beide locaties is het fris, dus kleed je warm aan of neem een dekentje mee.

Nu even wel

In ‘Nu even wel’ van Maria Goos hebben twee zussen en een vriendin een ontmoeting gearrangeerd met de minnares van de echtgenoot van één van de zussen. Ze treffen elkaar in een restaurant, een jaar na het overlijden van de echtgenoot. Ze voelen zich behoorlijk opgelaten en er heerst een nerveuze spanning bij de drie dames. De onderlinge verhoudingen worden scherp gesteld! Dan arriveert de minnares, kalm en zeker van zichzelf. De ontmoeting verloopt totáál anders dan de drie vrouwen hadden kunnen bedenken.

Een praatje in het park

In ‘Een praatje in het park’ van Alan Ayckbourn maken we kennis met vijf bijzondere mensen, die ieder op hun eigen manier op zoek zijn naar contact. Arthur hunkert naar een vrouw, Beryl worstelt met huiselijk geweld, Charles probeert wanhopig een faillissement af te wenden, Dorien heeft een afkeer van mannen, terwijl Erna juist een man wil. De hunkering tot contact zorgt voor verwarrende situaties. Deze 5 bijzondere mensen weten te ontroeren en hebben meer gemeen dan je in eerste instantie zou denken.

Overige speeldata

De regie van beide stukken is in handen van Bas de Bruijn. Hij speelde mee in het stuk Hollands Hoop. Naast twee optredens in Loppersum zijn er ook nog drie optredens op de volgende locaties:
5 november 20.00 uur Wirdum – Dorpshuis, Fromaweg 2
11 november 20.00 uur Garsthuizen – Dorpshuis ‘t Binhoes, Smydingheweg 3
12 november 20.00 uur Westeremden – Ons Dorpshuis, Abt Emopad 8

Reserveren

Kaartjes (entree 10 euro, contant betalen) kunnen gereserveerd worden via sappholoppersum@gmail.com