Ruim 1000 deelnemers Noorderrondrit op de Fiets

MFAC Loppersum heeft afgelopen Hemelvaartsdag donderdag 18 mei, voor de 40e keer in haar bestaan de Noorderrondrit op de fiets georganiseerd. Deze fietstoertocht, over de afstanden van 145 en 85 km volgt, waar het kan, de route van de Noorderrondrit op de schaats.

Onze cameramensen Ruud en Hermien waren de hele dag aanwezig en maakten deze impressie:

De eerste deelnemers kwamen tegen 7 uur aan bij de kantine van Sportclub Loppersum. Het weer werkte mee, het was droog, nagenoeg windstil en goed fiets weer. Rond 07.30 uur gingen de eerste fanatieke fietsers van start en volgden de permanent bepijlde routes van de Noorderrondrit op de fiets, die de deelnemers leidt langs de mooiste plekjes in de provincie Groningen.

De route van 145 km ging van Loppersum richting Zoutkamp, de route van 85 km ging van Loppersum naar Bedum. De fietsers die de 145 km route reden kwamen in Zoutkamp aan bij Restaurant-IJssalon de Boeter. Hier stond de verzorging klaar om de hongerige deelnemers van de tocht te voorzien van soep en brood.

Vanaf Zoutkamp ging de tocht richting Winsum. Na de laatste stempelplaats in Zuidwolde, waar de deelnemers aan de 85 km tocht werden voorzien van soep en brood bij café Moeke Vaatstra, ging de toertocht naar de finish in Loppersum. Onder het genot van een hapje en een drankje op het terras van Sportclub Loppersum was de stemming onder de deelnemers zeer goed.

Aan de Noorderrondrit deden in totaal 1006 deelnemers mee. Aan de tocht van 145 km deden 686 deelnemers mee, aan de tocht van 85 km 245. Naast de 145 km en 85 km tochten was er ook weer een nieuwe recreatieve tocht uitgezet van ongeveer 35 km. Aan deze tocht deden 75 deelnemers mee. De organiserende MFAC Loppersum is dan ook tevreden over het verloop en het aantal deelnemers van de Noorderrondrit op de fiets.

Er staan voor 2023 nog twee evenementen op het programma van de MFAC Loppersum namelijk op 10 juni de Tamoil Semifinale EK Zijspan en de 2e ronde van het Dutch Open Grasstrack en op 1 juli de Lopster Torenloop, welke dit jaar voor het laatst zal worden verlopen onder de vlag van het “Huis & Hypotheek Ommelander Loopcircuit”.

Foto: Maaike de Jong