Lezing fotograaf Bas Meelker

Fotoclub de Wiemers ontvangt op donderdag 7 september in het dorpshuis van Wirdum de gerenommeerde fotograaf Bas Meelker. De fotograaf komt een lezing geven over zijn werk. Het wordt een mix van foto’s, tips, verhalen en meer.

Ook niet-leden zijn hier van harte welkom. Graag voor donderdag 7 september 12.00 uur opgeven bij het mailadres contact@fotoclubdewiemers.nl. Let wel: vol is vol. De lezing wordt gehouden in het dorpshuis van Wirdum, Fromaweg 2, en begint om 20.00 uur.

Bas Meelker is een bekende Nederlandse landschapsfotograaf. Geboren in Groningen, in 1972, bracht Bas het grootste deel van zijn leven in het noorden van Nederland door. Wonend in deze vlakke, open landschap, omringd door enkele van de mooiste natuurgebieden van Nederland, legde de basis voor zijn ongebreidelde passie voor de natuur en landschappen. Het hebben van een achtergrond in internet marketing en verkoop, alsmede webdesign en ontwikkeling, was Bas op weg om een succesvolle internet ondernemer te worden.

Maar in 2002 nam zijn carrière een onverwachte wending toen hij zijn eerste camera pakte. Door middel van fotografie, vond Bas een manier van communiceren over zijn passie voor natuur en landschap en hij vestigde zich al snel als een succesvol landschapsfotograaf. Tegenwoordig wordt Bas gezien als een van de top van de Nederlandse landschap fotografen en werkt hij als een full-time professionele fotograaf.

Zijn werk is internationaal beroemd om zijn dramatische impact, met een combinatie van intense kleuren en composities. Onder zijn cliënten zijn gerenommeerde merken zoals National Geographic, Canon, Nomad evenals verscheidene reclamebureaus. Zijn werk is regelmatig te zien in boeken, tijdschriften, kranten en internet media. Bas is geïnterviewd door bijna alle Nederlandse natuur – en fotografie tijdschrift evenals talrijke internationale media zoals de Canon Professional Services website.

Gedurende de laatste jaren heeft Bas zich ook gevestigd als spreker, workshopleider en schrijver. Als spreker, geeft hij regelmatig presentaties in heel Nederland en in het buitenland, verleid zijn publiek met zijn inspirerende beelden evenals zijn passie voor de natuur. Bas is ook een workshopleider en zijn nationale en internationale landschapsfotografie workshops zijn sterk aanbevolen. Tenslotte werkt Bas ook mee aan het programma “Het perfecte plaatje”.