Verhalen gezocht over Hogestraat

Voor een nieuwe tentoonstelling is de Historische Vereniging op zoek naar mensen die verhalen en herinneringen hebben aan bewoners, winkeliers, gebeurtenissen en gebruiken in en uit de Hogestraat in Loppersum. In het Cultuurhistorisch Centrum Loppersum organiseert ze daarom op donderdagavond 14 september en woensdagmiddag 20 september twee verhalencafés.

Tijdens de kleinschalige verhalencafés kunnen bezoekers luisteren naar de anekdotes en herinneringen van anderen, maar zelf ook verhalen aandragen. Ook foto- en ander materiaal is van harte welkom. Gespreksleider Tom Dijkstra, zelf geboren en opgegroeid in de Hogestraat, zorgt ervoor dat iedereen het woord mag nemen. De verhalen worden vastgelegd en gaan mogelijk deel uitmaken van de tentoonstelling, die eind september opent. Geïnteresseerden kunnen zich aanmelden voor een verhalencafé via info@chcloppersum.nl.

Op donderdagavond 14 september vindt het verhalencafé plaats van 19.30 tot ongeveer 21.30, op woensdag 20 september tussen 13 en 15 uur. Deelname is gratis, voor koffie en thee wordt gezorgd.