Gedichtenservice en kruidnotenwedstrijd in CHC

De Historische Vereniging Loppersum organiseert op zaterdag 2 december in het Cultuurhistorisch Centrum een sinterklaaslied-en-zangservice en een pepernotenbakwedstrijd. Ook is er de maandelijkse boeken- en schijfjesmarkt, waar interessante sinterklaas- en kerstaankopen te vinden zijn.

Een team van sneldichters zit tussen 11.00 en 12.00 uur klaar in Hogestraat 17 om de bestellingen voor unieke, gepersonaliseerde sinterklaasliedjes op te nemen. Voor elk gedicht betaalt de klant een bedragje naar keuze. Vervolgens worden de bedachte teksten tussen 13.00 en 14.00 uur live gezongen, begeleid door een gitarist en een contrabassist. De aanvragers van de liedjes kunnen een opname maken en deze als surprise digitaal versturen naar vrienden en familieleden.

De muzikale begeleiding wordt verzorgd door Evert Scholten en Bert van Erk. Zangeres is Joke Scholten, die ook zal sneldichten. De andere dichters zijn Harry van der Klei en Els Zwerver.

Beste kruidnoot

De eerste Lopster kruidnotentrofee wordt om 14.30 uitgereikt aan de bakker die de lekkerste kruidnoten heeft gebakken. Tussen 10.00 en 12.00 uur kunnen bezoekers de ingezonden kruidnoten ‘blind’ proeven en vervolgens hun stem uitbrengen. Ook een deskundige jury geeft een oordeel. Geïnteresseerde deelnemers kunnen in het Cultuurhistorisch Centrum Loppersum, Hogestraat 17, een wedstrijdformulier met de spelregels ophalen. De wedstrijd is open voor deelnemers van alle leeftijden.