Een Dorpsplan voor Loppersum

Wat gebeurt er veel in ons dorp. Er worden huizen versterkt, er wordt gebouwd en gesloopt en gebouwen veranderen van functie. Dat alles legt een grote druk op het dorp. Maar er gebeuren ook veel mooi dingen. In de laatste week van juni belandde Loppersum in de jaren zestig: flowerpower, Elvis Presley, muziek, theater en spelletjes op straat, verkleed zwemmen, oldtimers en hippies Achter de Lagestraat. Structureel hebben we natuurlijk de wekelijkse koffieochtenden en inloopmiddagen waar iedereen welkom is. Twee keer per maand worden dorpsmaaltijden georganiseerd en de deuren van de Huiskamer van Loppersum staan elke week wijd open. Dan hebben we ook nog de activiteiten van de groengroep, het beleefhuis, het dorpsloket en het culturele centrum van de Historische Vereniging.

We staan graag aan het roer!

De dorpsorganisaties Dorpsbelangen en Zorgcoöperatie Loppersum zijn de trekkers van een proces om meer samenhang in de ontwikkelingen brengen. Een stip op de horizon. Hoe ziet Loppersum er over tien of vijftien jaar uit? We hebben een dorpsvisie, maar die is verouderd. En Loppersum Onderweegns was leuk, maar leidde te weinig tot concrete acties. Daarom gaan we nu een dorpsplan maken. Met een uitvoeringsagenda. Het doel? Dorp en inwoners moeten vooraan staan, als het om plannen voor ons dorp gaat! En omdat we elkaar nodig hebben zoeken we samenwerking met de gemeente en andere belangrijke partijen in het dorp.

Kom jij ook naar de kick-off?

Op 24 september om 19.00 uur trappen we dit proces af met een kick-off in de Vredekerk, waarna we in het najaar en het voorjaar 2025 een aantal vervolgactiviteiten gaan organiseren. Daarover zo spoedig mogelijk meer.

Lijkt het je leuk om mee te werken? We stellen op dit moment een werkgroepje samen, om de bijeenkomsten te helpen organiseren en input voor het dorpsplan te verzamelen. We krijgen ondersteuning vanuit Groninger dorpen en de gemeente Eemsdelta. Neem contact op via Loppersum@gmail.com als je mee wilt helpen.