Oude winkels komen tot leven in expositie en speurtocht door Loppersum

Op vrijdag 13 oktober gaat in Loppersum een heel bijzondere speurtocht van start. Inwoners, jong en oud, en andere belangstellenden kunnen een week lang op verschillende locaties in het dorp vragen beantwoorden over de ‘winkeltjes van vroeger’. Wat voor winkel zat er vroeger in dit pand? Welke bakker woonde hier? Hoeveel verschillende bestemmingen heeft deze winkel gehad? Wie alle antwoorden heeft verzameld, maakt kans op een mooie prijs.

De HVL besteedt dit najaar speciale aandacht aan het rijke verleden van de middenstand in Loppersum. Ze heeft daarvoor onder andere een speciale tentoonstelling ingericht met oude spulletjes: van de antieke gloeilampen van Bloema tot het uithangbord van dameskapalson Tochtman; alles is op 21 oktober tussen 13.00 en 17.00 gratis te bezichtigen in Ons Dorpshuis. Ook oude foto’s en prachtig filmmateriaal zullen te zien zijn.

De speur- en puzzeltocht is vanaf 13 oktober te verkrijgen bij Slagerij Roggema, Ons Dorpshuis, ’t Snuffelhoekje en te downloaden door te klikken op onderstaande afbeelding:

Elk volledig ingevuld formulier dat op 21 oktober tijdens de tentoonstelling wordt ingeleverd, wordt beloond met een kleine attentie. Uit alle juiste inzendingen trekt de HVL een winnaar, die wordt beloond met een lidmaatschap van de HVL en een mooi boek over de geschiedenis van Loppersum.