Peter de Haan ‘intiem’

Peter de Haan, beter bekend als Pé Daalemmer, laat op donderdag 9 november in de Petrus en Pauluskerk zijn minder bekende kanten zien. Hij zal geïnterviewd worden over zijn kijk op het leven. Tussendoor zal De Haan een aantal liedjes ten gehore brengen. De avond begint om 20.00 uur.

Peter de Haan werd geboren in Loppersum. Hij groeide op boven de slagerij van zijn ouders in de Hogestraat en speelde als kind wel in de brede dakgoten van de hervormde kerk. Bekendheid kreeg hij door zijn samenwerking met Frank den Hollander, ze ontmoetten elkaar als student in de stad. Het duo Rooie Rinus en Pe Daalemmer maakte furore in de jaren tachtig. Nummers als ‘Hoornse plas’, ‘Baukelien’ en ‘Worst’ werden razend populair en zijn dat nog steeds, hoewel Pé en Rinus niet vaak meer optreden.

De avond met Peter de Haan is een initiatief van de Protestantse gemeente Loppersum-Maarland en staat in een serie avonden waarin vorig jaar de zanger Arnold Veeman te gast was en in februari 2018 arts en columnist Sander de Hosson zal aanschuiven.

De toegang is gratis. Aan het eind van het programma kunnen aanwezigen een bijdrage geven.