Boek met cartoons over gaswinning

De gevolgen van de gaswinning raken de Groningers in het hart. Zo laat het boek Het is Pluis in Groningen zien, met illustraties van de cartoonist Pluis. De Groninger Bodem Beweging (GBB) wil met dit boek iedereen met een ‘lach en een traan’ kennis laten maken met de ellende die de aardbevingen in de Groninger samenleving veroorzaakt.

De GBB besteedt de opbrengst van het boek aan de nieuwe Stichting Recht voor Groningen. De Stichting behartigt de belangen van burgers die getroffen worden door de gevolgen van de gaswinning in Groningen.

De cartoons zijn illustraties met een glimlach en een ernstige ondertoon. De rauwe werkelijkheid van Groningen in slow motion. Treffende cartoons die je raken. Naast iedere cartoon staat een letterlijk citaat uit de media, waaruit blijkt waar de schoen wringt.

Het boek is volgens uitgever Profiel en de GBB een prima presentje om familie, vrienden en bekenden in Nederland mee te verrassen en hen kennis te laten maken met de gevolgen van de gaswinning in Groningen, met gas waar heel Nederland mee wordt verwarmd. .

Het boek ligt sinds donderdag 16 november in de winkel en is online te bestellen via: www.profiel.nl en www.groninger-bodem-beweging.nl.