Inloopavond over energievisie

De gemeenten Appingedam, Delfzijl en Loppersum maken op dit moment een energievisie. Dit doen zij samen met de inwoners van de drie gemeenten. Gezamenlijk wordt gekeken hoe we duurzame vormen van energieopwekking een plek kunnen geven binnen onze regio. Inwoners konden de afgelopen maanden sessies bijwonen en een online-enquête invullen. Ook de lokale energiecoöperaties (waaronder LOPEC) hebben hun visie gegeven.

Welke input hebben inwoners meegegeven?

Tijdens de sessies is aan de aanwezigen gevraagd hoe zij willen overschakelen naar duurzame energie en welke spelregels zij willen verbinden aan de ontwikkelingen van zonne- of windprojecten in hun omgeving. De inwoners van de drie gemeenten voelen de urgentie om over te schakelen op duurzame energie. Besparen van energie wordt belangrijk gevonden. Inwoners gaven verder aan dat de potentie van zon op dak benut moet worden. En omwonenden willen kunnen meeprofiteren van de zon- en windparken in hun omgeving. Dit is een aantal van de conclusies die zijn getrokken naar aanleiding van de elf inwonerssessies die gehouden zijn. Wilt u weten wat er nog meer aan input is opgehaald om de energievisie vorm te geven? Kom dan naar de inloopavond die in Loppersum wordt gehouden op woensdag 5 juni, tussen 19.00 en 21.00 uur, in het gemeentehuis.