Theatervoorstelling ‘Veur Aaltied’

De theatervoorstelling die op 25 en 26 oktober in de Petrus en Pauluskerk speelt, sluit een serie van tien af binnen het project Veur Aaltied. Tien oude Groninger kerken, tien verschillende verhalen, tien voorstellingen. ‘De onverwachte koerier’ vertelt het verhaal van vroeger en van nu, van het ontbreken van keuzes en van keuzestress, van oud en van jong. De kaartverkoop is inmiddels gestart.

De opdracht die alle makers van Veur Aaltied meekregen: maak een voorstelling over de mensen die rondom de kerk begraven liggen en betrek het orgel hierbij. Dit resulteerde het afgelopen jaar in acht totaal verschillende voorstellingen waarbij een thema verrassend vaak voorbij kwam: de tijd en hoe deze in het theater zo fijn door elkaar kan lopen. Ook Rozan Vergeer, regisseur van de voorstelling in de kerk van Loppersum, gaf een eigen draai aan dit gegeven.

Veur Aaltied

In tien Groninger kerken met daarin een historisch en goed bespeelbaar orgel, speelt dit jaar een theatervoorstelling waarbij de levensverhalen van in of bij de kerk begraven dorpsgenoten de basis vormen. Deze opzet is voor alle tien kerken hetzelfde maar omdat de dorpen zelf hun eigen hoofdpersonen kiezen ontstaan er tien unieke producties met telkens dorpsgenoten in de hoofdrollen. Het theaterproject ging in op 12 april van start met de voorstelling Voor Altijd in de kerk van Usquert. Sindsdien speelden er nog voorstellingen in Kloosterburen, Sappemeer, Thesinge, Noordbroek, Krewerd en Nuis, om dan op 25 en 26 oktober af te sluiten in Loppersum.

Meer informatie

Meer informatie over de voorstelling, het project en het reserveren van kaarten vind je op www.veuraaltied.nl