Bestuur dorpshuis zoekt tijdelijke vrijwilligers

Het stichtingsbestuur van het dorpshuis in Loppersum is op zoek naar tijdelijke vrijwilligers, die het bestuur willen adviseren en ondersteunen in het traject van versterking en ombouw van het huidige dorpshuis naar het Dorpshuis 2.0.

In het afgelopen jaar heeft het bestuur van het dorpshuis Loppersum een visie ontwikkeld hoe het dorpshuis van de toekomst in het dorp Loppersum eruit zou moeten zien en welke functie het daarbij moet krijgen. Het bestuur wil dit koppelen aan het traject van versterking, verandering van de woonomgeving en de ontwikkelingen op het gebied van de leefbaarheid.

Op dit moment is het zover dat deze visie vertaald gaat worden in concrete plannen. Dat doen we gedeeltelijk samen met de Nationaal Coördinator Groningen en nu nog het huidige CVW.

Het bestuur van het dorpshuis wil echter duidelijk de regie voeren over de toekomst van het dorpshuis. Een breed draagvlak vanuit de bevolking is daarbij noodzakelijk, maar ook zeer specifieke kennis en achtergronden om het bestuur tijdens de duur van het proces van versterken en ombouw naar het dorpshuis van de toekomst te ondersteunen met adviezen.

We zijn daarbij op zoek naar mensen met specifieke kennis op het gebied van:

  • Notarieel recht
  • Civiel recht
  • Accountancy
  • Bouwkunde

Dit kunnen mensen zijn die beroepsmatig in dit vakgebied werkzaam zijn en op basis van vrijwilligheid een (tijdelijke) bijdrage aan de leefbaarheid van het dorp Loppersum willen leveren. Maar ook gevorderde studenten in één van de genoemde vakgebieden zijn welkom.

Indien belangstellend dan kunt u contact opnemen met de voorzitter van het Dorpshuis, Joop Siepel, tel. 0596-571855.