Digitale inwonersavonden Lopster Dorpenprogramma

In de zomer van 2019 heeft de gemeente een bezoek gebracht aan de dorpen. Met Neef Herbert, het Mercedesbusje uit 1974, zijn we naar de verschillende dorpen gereden om daar met u in gesprek te gaan over wat u nodig heeft om goed te kunnen leven in uw dorp. Wat is er nodig en hoe kunnen we dat samen voor elkaar krijgen? In het najaar van 2019 organiseerden we vier NPG-dorpscafé avonden. Tijdens deze avonden gingen we opnieuw met elkaar in gesprek over de opgehaalde wensen en ideeën voor de toekomst van de Lopster dorpen.

De bezoeken van Neef Herbert en de NPG-dorpscafé avonden vormden de basis van het Lopster Doprenprogramma. Een programma van, voor en door de dorpen en inwoners. Het Lopster Dorpenprogramma gaat over economie, natuur en klimaat en werken en leren. Maar vooral gaat het over leefbaarheid. Met leefbaarheid bedoelen we of de dorpen in onze gemeente fijn zijn om te wonen, te werken, op te groeien en oud te worden.

We praten u graag bij over het Lopster Dorpenprogramma. Daarom nodigen we u uit voor een digitale inwonersavond. Tijdens deze bijeenkomst vertellen we u meer over de totstandkoming van het programma, welke projecten er tot nu toe zijn gerealiseerd en wat er achter de schermen gebeurt. Ook kijken we met elkaar vooruit naar de nieuwe gemeente Eemsdelta. Tijdens de bijeenkomst is er ruimte om met elkaar in gesprek te gaan en vragen te stellen.

Vanwege de coronamaatregelen organiseren wij geen fysieke bijeenkomst maar vier digitale bijeenkomsten.

Bijeenkomst voor Huizinge, Middelstum, Toornwerd en Westerwijtwerd
Datum: dinsdag 20 oktober 2020
Tijd: 19.30 uur – 20.30 uur, inloop vanaf 19.15 uur.

Bijeenkomst voor Leermens, ’t Zandt, Zeerijp en Zijldijk
Datum: dinsdag 27 oktober 2020
Tijd: 19.30 uur – 20.30 uur, inloop vanaf 19.15 uur.

Bijeenkomst voor Garsthuizen, Startenhuizen, Stedum en Westeremden
Datum: dinsdag 3 november 2020
Tijd: 19.30 uur – 20.30 uur, inloop vanaf 19.15 uur.

Bijeenkomst voor Eenum, Garrelsweer, Loppersum, Oosterwijtwerd, Wirdum
Datum: donderdag 5 november 2020
Tijd: 19.30 uur – 20.30 uur, inloop vanaf 19.15 uur.

Aanmelden

Wilt u aanwezig zijn bij één van de digitale inwonersavonden? Meld u dan aan via het aanmeldformulier op de website van de gemeente. Voorafgaand aan de digitale inwonersavond ontvangt u per e-mail instructies over hoe u kunt deelnemen.