Loppersum blijft ‘onderweegns’

Lockdown, we hebben er allemaal last van. Loppersum onderweegns, het project van Stichting Dorpsbelangen om tot een toekomstschets te komen, ook. Toch blijft Loppersum onderweegns.

In de appartementen aan ‘t Hoge Heem heeft Dorpsbelangen al een aantal verenigingen ontvangen: SC Loppersum, TALO, ZcL, LOPEC, Zoutwaterbad KP Zijl en de Bedrijvenvereniging. Zij hebben allemaal zo hun eigen ideeën, plannen en dromen voor de toekomst van Loppersum. In de stille tijd tot 19 januari krijgen zij de gelegenheid die ideeën vorm te geven. Daarna kan de eerste versie van de groei-expositie getoond kan worden. En dan is het de beurt aan andere verenigingen en voorzieningen. Flits, het Dorpshuis, de Historische Vereniging, Loppersum’s Harmonie, de kerken, de Vrouwenraad, de molen, Lopster Aalbeern, noem maar op: ze kunnen allemaal een uitnodiging verwachten.

Zodra het weer kan, is iedere bewoner van Loppersum van harte welkom om een kijkje te komen nemen. Het gaat tenslotte om ons dorp, onze toekomst. Tot zolang kunt u rustig een keer naar binnen gluren als u toch aan de wandel bent: het gaat (nu eerst) om de nummers 30 en 32. Uiteindelijk zullen we in maart de expositie openen, met wat meer toeters en bellen dan we al maanden gewend zijn.

Stichting Dorpsbelangen Loppersum is verantwoordelijk voor de opzet van de toekomstschets. We hebben dankzij het Loket Leefbaarheid de hulp kunnen inroepen van Anton Bardie en de Buurtontdekkers. Vragen of ideeën? Mail naar: loppersum@gmail.com of bel 0596 572119.