Het Geluid van Eemsdelta

Een nieuwe gemeente kan natuurlijk niet zonder een eigen muziekstuk! Daarom gaan de Cultuurgastjes van Stichting IVAK, samen met het Noord Nederlands Orkest, op zoek naar Het Geluid van Eemsdelta. Degenen die het beste kunnen vertellen welke geluiden bij Eemsdelta horen zijn jullie natuurlijk: de inwoners! Aan jullie daarom de vraag: welk geluid is nou typisch voor Eemsdelta? Dit mag van alles zijn: een beschrijving of geluidsopname van een enkel karakteristiek geluid, tot een compleet lied én alles wat daar tussenin zit.

Nadat al deze geluiden zijn verzameld, gaat Groninger componist Arend Gerds deze geluiden tot een uniek Eemsdelta-muziekstuk smeden. Deze compositie wordt speciaal gemaakt voor de harmonie-, fanfare- en brassbandverenigingen in de gemeente Eemsdelta.

Leden en besturen van muziekverenigingen in Eemsdelta kunnen zich aanmelden bij het IVAK voor de digitale kick-off op 17 april. Dan zal Arend Gerds een eerste impressie gaan geven van het Eemsdelta-muziekstuk en zullen de Cultuurgastjes uit gaan leggen wat daar vervolgens mee gaat gebeuren.

Na de kick-off op 17 april kunnen leden van muziekverenigingen in Eemsdelta zich opgeven voor het projectensemble. Dit ensemble bestaat dan uit een mix van leden van de verschillende verenigingen: een unieke en creatieve samenwerking.

In het weekend van 30 en 31 oktober krijgen de deelnemers van dit projectensemble masterclasses aangeboden van muzikanten van het Noord Nederlands Orkest. En sluit het projectensemble, op een manier die past bij de geldende coronamaatregelen, het weekend in oktober af met de presentatie van het Eemsdelta-muziekstuk.

Weet jij een typisch Eemsdelta-geluid dat hierin niet mag ontbreken? Stuur dan voor 1 maart jouw Geluid van Eemsdelta in via eemsdorp.nl/muziek

Het Geluid van Eemsdelta is onderdeel van Eemsdorp, een initiatief van De Cultuurgastjes van het IVAK, om in 2021 al het culturele aanbod in de nieuwe gemeente Eemsdelta inzichtelijk te maken. Heel 2021 gaan zij op pad in de nieuwe gemeente bij kunstenaars, muzikanten en verenigingen om te laten zien hoeveel moois er te beleven valt!

Componist Arend Gerds