Zorgboerderij Fivelstee heeft plek voor nieuwe cliënten

Momenteel is er weer ruimte op zorgboerderij Fivelstee voor nieuwe cliënten in het wonen. Daarnaast is er voor twee personen woonruimte met zorg beschikbaar: een eigen zit/slaapkamer met gemeenschappelijk gebruik van woonkeuken, badkamer en toilet. De begeleiding komt regelmatig langs, en is buiten de vaste tijden altijd bereikbaar als het nodig is.

Ook op de dagbesteding zijn nog enige plekken vrij. Hier zijn verschillende mogelijkheden om praktisch aan het werk te gaan:

  • groente en fruit kweken in de moestuin en de kas
  • verzorging van onze schapen, kippen, cavia’s, konijnen en poezen
  • houtkloven voor de kachel, en dingen van hout knutselen
  • creatief bezig zijn, sport en spel
  • taarten en andere lekkere dingen bakken
  • recycleproject
  • erop uit met de Klusbus
  • kaarsen maken voor de verkoop aan de weg
  • onderhoud van de Fivelplas, bomen snoeien en gras maaien.

De zorgboerderij ligt net buiten Loppersum aan de Stedumerweg, en is vooral geschikt voor mensen die gebaat zijn bij de rust, ruimte en gemoedelijke sfeer van het platteland. In Loppersum en andere dorpen in de provincie wordt ambulante begeleiding gegeven aan cliënten die zelfstandig wonen. Fivelstee biedt geen zorg aan mensen met ernstige gedragsproblemen; meer informatie over de doelgroepen vind je op fivelstee.nl.

De dagbesteding biedt mensen structuur en een zinvolle daginvulling. Je ontdekt wat je allemaal al kunt, en leert er ook nog veel bij, zoals samenwerken, omgaan met afspraken, contact maken met anderen, en beter opkomen voor jezelf. Het is een veilige plek waar iedereen geaccepteerd wordt om wie hij/zij is. Fivelstee biedt zorg aan (jong) volwassenen (16+) die een grote afstand tot de arbeidsmarkt hebben, met een WLZ, WMO of Jeugdindicatie.

Voor meer informatie en aanmelding kun je telefonisch contact opnemen met Jan Bolt (06-53665112), of een e-mail sturen naar info@fivelstee.nl