Zaterdag opening groei-expositie Loppersum Onderweegns

Al vanaf het najaar 2020 is er allerlei reuring in vier appartementen aan het ’t Hoge Heem. Deze huizen zullen in de toekomst worden gesloopt, maar intussen heeft Dorpsbelangen toestemming gekregen van de eigenaar (Woonzorg Nederland) om deze te gebruiken. Dorpsbelangen bouwt samen met het dorp op dit moment aan een groei-expositie.

Groei-expositie? Wat is dat?

Verschillende verenigingen hebben hun toekomst geschetst op de ramen en muren van de leegstaande appartementen. Dromen en ideeën. Het wordt tijd om deze ideeën met alle Lopsters te delen.

Op zaterdag 29 mei zal de groei-expositie Loppersum Onderweegns haar deuren openen. Vanaf 13 uur bent u welkom. We richten een dorpsterras in en de koffie met koek staat klaar. Voor kinderen is er ranja en vertier. Coronaproof kunnen mensen de expositie bekijken en nog belangrijker: hun eigen ideeën achterlaten. Alle zaterdagen daarna is de expositie geopend van 13 tot 17 uur en bent u welkom. Onze suppoosten ontvangen u met open armen.

Kleinschalig, dat wel

We mogen voorzichtig weer wat activiteiten organiseren, buiten op het terrein van Wiemersheerd. Gelukkig. Het terras is elke zaterdagmiddag open en elke zaterdag valt er wel wat te beleven. Met medewerking van verenigingen en voorzieningen uit eigen dorp. Zo neemt Flits de openingsmiddag voor haar rekening, speciaal voor kinderen. Want we doen het als dorp met elkaar. Wilt u weten wat het programma is? Kom kijken op het Zigtermanplein, daar houden we u met een krijtmuur op de hoogte.

Uw ideeën, als bewoner en/of als lid van een vereniging, zijn heel erg welkom. Verbeeld uw dromen. Heb kritiek op de ideeën van anderen. Lever commentaar en voeg toe. Zo blijft de expositie groeien en bloeien.

Opening en sluiting

De officiële opening zal plaatsvinden op zaterdag 29 mei om 14 uur. Klaas Bult, de gebiedsregisseur van de gemeente, ons oliemannetje, de man met de smeerolie, is bereid dat te doen. Hij geeft het startschot voor een maand lang reuring.

Op 3 juli sluiten we de groei-expositie feestelijk af. Stichting Dorpsbelangen zal dan onze toekomstschets presenteren.