Zaterdag VRVRoom Experience bij Loppersum Onderweegns

Zaterdagmiddag 5 juni komt de VRVRoom experience truck langs, bij ’t Hoge Heem. Een truck vol ongekende mogelijkheden. Je kunt gamen, samenwerken en elkaar uitdagen en je gaat helemaal uit je dak met de spannendste virtual reality experiences.

De truck heeft nog meer te bieden: de VR Energietransitie Experience Game. Als buitenstaander kun je een goed beeld krijgen van hoe de energietransitie werkt. Als je de bril opdoet, word je na een korte introducties via het hoogspanningsnet van begin- naar eindpunt gebracht. Ondertussen mag je verschillende opdrachten uitvoeren, zoals hoog boven op de wintturbines windenergie opwekken door de wieken te draaien of door een waterstofbus te tanken met waterstof. Via het hoogspanningsnet ga je naar een wisselstation om vervolgens via het hoogspanningsnet weer in de bewoonde wereld uit te komen waar je uiteindelijk elektrolyse mag toepassen.

De Experience truck komt langs dankzij de Bazenfabriek.