‘Kleintje Achter de Lagestraat’ was mooi succes

Alles zat gistermiddag mee. Met kraampjes van lokale kunstenaars, een stralende zon, gratis ijsjes, een terrasje en spelletjes voor kinderen was de sfeer aan ’t Hoge Heem een beetje die van het jaarlijkse evenement Achter de Lagestraat in Loppersum (dat al een paar jaar niet door kon gaan). Singer-songwriter Iris Rijnsewijn zorgde voor nog meer sfeer.

Omroep Eemsdelta was met het programma Rondje Eemsdelta aanwezig en interviewde bestuurslid Cissy Bronts:

Dorpsbelangen Loppersum kan terugkijken op zes mooie zaterdagen, waar allerlei verenigingen in het dorp hebben laten zien wat ze allemaal doen – en wat hun toekomstdromen zijn. Van deze zaterdagen is een mooie catalogus gemaakt vol foto’s. Een 19de-eeuwse dame van toneelvereniging Sappho toverde de catalogus tevoorschijn om deze – tijdens een balkonscène – te overhandigen aan Janneke Klijn, voorzitter van Dorpsbelangen. Het verleden raakte het heden. De catalogus wordt het vertrekpunt van verder werken aan de toekomst, waar het dorp graag grip op wil houden. ‘Een ding is duidelijk geworden’, aldus Janneke Klijn. ‘Er zijn enorm veel mensen actief in het dorp maar de verbinding is er nog niet altijd. Dorpsbelangen wil als een soort platform die verbinding zoeken en vasthouden.’

foto’s: Ruud Venema