Loppersum is klaar voor Grasbaanraces 2022

Na een afwezigheid van twee jaar, is het zaterdag 11 juni eindelijk weer zover: de coureurs van de grasbaanmotorsport zijn “Back on Track” op de Lopster kleipiste.

Op zaterdag 11 juni a.s. zal de tweede ronde van het Dutch Open Grasstrack worden verreden op de grasbaan in Loppersum. Nadat de eerste ronde van dit Open Nederlands Kampioenschap in Vries is verreden, is MFAC Loppersum op de tweede zaterdag in juni aan de beurt om dit spectaculaire kampioenschap een vervolg te geven.

Maar liefst vijftien grasbaanrijders strijden dit jaar om de titel bij de Specials Senioren. Naast onze Nederlandse toppers, hebben ook een aantal internationale rijders zich aangemeld voor de races op de Nederlandse grasbanen. Zo zal de Deense speedwayprof Kenneth Kruse Hansen ook dit jaar weer aan de start staan. Hij zal met landgenoot Jakob Bukhave, de altijd spectaculair rijdende James Shanes (GB) en de Duitsers Christian Hülshorst en Jens Benneker de strijd aangaan met de Nederlandse coureurs. En dit zal voor hen nog een hele kluif worden. Regerend wereldkampioen Romano Hummel heeft in voorgaande wedstrijden dit jaar al laten zien dat er momenteel maar weinig rijders zijn die hem kunnen bijhouden. Naast de al genoemde Hummel zal het Nederlands rijdersveld verder bestaan uit Dave Meijerink, Henry van der Steen, Lars Zandvliet, René van Weele, William Kruit, Mark Beishuizen, Mika Meijer, Nigel Hummel en de van een schorsing teruggekeerde Jannick de Jong. Met name deze Jannick de Jong is tot het bot toe gemotiveerd om aan het Nederlandse publiek te laten zien dat hij het nog niet is verleerd. Er zal dan ook om elke centimeter gestreden worden op de knusse kleibaan in Loppersum.

In de zijspanklasse is het dit jaar de vraag welke combinatie het gat, welke de reeds gestopte meervoudig Europees Kampioen William Mathijssen met bakkenist Sandra Mollema heeft achtergelaten, gaat opvullen. De combinatie van Wilfred Detz met Wendy Arling lijkt hier hoge ogen naar te gaan gooien. Zij reden al overtuigend naar de overwinning tijdens de 1e ronde van het Dutch Open Grasstrack in Vries en een internationale wedstrijd afgelopen paasmaandag in Balkbrug. De concurrentie op de baan in Loppersum zal waarschijnlijk moeten komen van de Britten Mitch Godden/Paul Smith of de Duitse combinaties van Oliver Möller/Dana Fröhbos, en de op de oude machine van William Mathijssen rijdende Jan Kempa/Sina Stickling. Maar sluit de Engels/Duitse combinatie van Dave Carvill/Kim Kempa ook niet uit. Verder komen er nog twee Deense, één Franse en de Nederlandse combinaties van Klaas Kregel/Emiel Bruins, Davey Dodde/Valentino Philips en Bart Schuiling/Kees Woortmeijer aan het startlint in Loppersum.

Naast deze Specials-klassen en de talenten voor de toekomst in de 125 cc Special Jeugdklasse, rijdt ook de Nederlandse top van de Shorttrack in Loppersum, in de klassen NK ST250cc en NK ST500cc. Gezien het deelnemersveld in al deze klassen, en gezien de zinderende wedstrijden zoals ze reeds in Vries en Balkbrug zijn verreden, is spektakel verzekerd want de coureurs zijn aan elkaar gewaagd.

Voorafgaand aan het Dutch Open Grasstrack gaat het dagprogramma vooraf: vanaf 13.00 uur worden de series in de diverse Jeugd & Nationaal klassen verreden. De trainingen van de ONK Special Senioren, ONK Zijspannen, NK 125 cc Jeugd Specials, NK ST500cc en de NK ST250cc vinden ook in de middag plaats, en wel om 15.00 uur.

MFAC Loppersum nodigt iedereen uit om al vanaf vrijdagavond 10 juni aanwezig te zijn op het fraaie sportpark aan de Bosweg in Loppersum. Kampeerplaatsen met douches en toiletten zijn beschikbaar. Bovendien is er, in samenwerking met Sportclub Loppersum, het inmiddels traditionele 40+ voetbaltoernooi met deelname van een team van de MFAC en diverse teams uit de regio. Na afloop verzorgt een dj onder het genot van een hapje en een drankje de muziek.

Meer informatie op mfacloppersum.nl of facebook.com/mfac.loppersum.