16e editie Lopster Torenloop op 1 juli

Op zaterdag 1 juli 2023 staat Loppersum weer in het teken van de Lopster Torenloop. Deze populaire hardloopwedstrijd viert zijn 16e editie en is onderdeel van het prestigieuze Huis & Hypotheek Ommelander Loopcircuit.

De Lopster Torenloop maakt deel uit van een reeks dorpslopen in de regio en heeft al twee succesvolle edities achter de rug, namelijk de Steemer Omloop in Stedum en de Hippolytusrun in Middelstum. Na de Lopster Torenloop volgen nog de Jannes Nijboerloop in Ten Boer, de Snel Eemsmondloop in Uithuizermeeden en de Huis & Hypotheek Ekensteinloop in Appingedam. Let op: dit is de laatste keer dat de Lopster Torenloop onderdeel uitmaakt van het Huis & Hypotheek Ommelander Loopcircuit, dat later dit jaar eindigt. De toekomst van de Lopster Torenloop wordt momenteel besproken met de organisatie MFAC Loppersum.

De route van de Lopster Torenloop omvat een wedstrijdloop van 10 kilometer, een trimloop van 5 kilometer en een jeugdloop met rondjes rond de Lopster Toren. De route loopt door het gezellige centrum van Loppersum en volgt grotendeels dezelfde route als vorig jaar. Recreatieve lopers leggen één ronde van 5 km af, terwijl wedstrijdlopers twee rondes van 5 km rennen.

NulpuntNul-estafette voor teams

Doe mee aan de spannende “NulpuntNul-estafette” tussen de jeugdloop en de recreatieve en wedstrijdloop. Vorm een team met 4 deelnemers uit bedrijven, sportverenigingen of vriendengroepen en neem deel aan de leuke estafette rondom de Lopster Toren. De teams strijden om de felbegeerde wisselbeker, die vorig jaar gewonnen werd door Aristo Promotions.

Zorg ervoor dat je goed opgewarmd bent voor de 5 en 10 km route met de warming-up verzorgd door Anita Dijkema van Dijkema Training/BuitenGewoon Fitter. Geniet van de vrolijke muziek van de Lopster Streetband LOS (Loppersum On Street) terwijl je langs de route rent.

De jeugdloop start om 18:00 uur, gevolgd door de recreatieve en wedstrijdloop om 19:00 uur. Het startschot wordt gegeven door dokter Booij, die na 50 jaar afscheid nam als dorpsdokter van Loppersum.

Inschrijven

Schrijf je in op de dag zelf in Jeugdsoos Flits aan de Wirdumerweg 5 in Loppersum. Kleedruimtes zijn beschikbaar. De inschrijving voor de jeugdloop is geopend van 17:00 uur tot 17:45 uur en kost € 1,00 per deelnemer, inclusief herinnering. Voor de recreatieve en wedstrijdloop van 5 en 10 km kun je inschrijven tussen 17:00 uur en 18:30 uur. Het inschrijfgeld bedraagt € 7,00 per deelnemer.

Voor meer informatie over de Lopster Torenloop, bezoek de website www.mfacloppersum.nl of volg ze op Facebook via https://www.facebook.com/profile.php?id=100011440073967.

foto: Maaike de Jong