Discussieavond over migratie in Eemsdelta

Op dinsdag 28 november zullen Geert Jan Reinders (LBE), Bert-Jan Huizing (VVD) en Aagtje Elderman-Star (CDA), raadsleden van de gemeente Eemsdelta, in gesprek gaan over hun politieke positie ten aanzien van vluchtelingen en migranten in Eemsdelta. De avond begint om 20.00 uur in de Vredekerk.

Doel van de avond is om meer begrip te krijgen voor de achtergronden van de standpunten van de drie partijen. Door vragen uit het publiek zal worden gezocht naar politieke motivatie achter de verschillende standpunten.

Het is niet de bedoeling om elkaar te overtuigen van eigen positie of gelijk. Door te luisteren naar de politieke positie ten aanzien van vluchtelingen en migranten in Eemsdelta van het drietal raadsleden kunnen de aanwezigen het inzicht in de ander en zichzelf verdiepen en zo mogelijk zoeken naar een eigen standpunt.

De avond wordt georganiseerd door de Protestantse Gemeente Vredekerk/Maarland te Loppersum e.o. De toegang is vrij.