Dorpsloket Loppersum gaat van start

Het Dorpsloket Loppersum is op dinsdag 5 maart van 10.00 tot 12.00 uur voor de eerste keer geopend. De officiële opening is om 10.00 uur in de Bibliotheek Loppersum. Onder het genot van een kopje koffie of thee met een feestelijk gebakje staat het team van vrijwillige adviseurs de bewoners van Loppersum en omgeving te woord, om uitleg te geven aan wat het Dorpsloket voor hen kan betekenen.

In het Dorpsloket kan iedereen terecht met vragen over het leven in Loppersum. Annet Topelen, opbouwwerker Cadanz Welzijn: “Langer in je eigen huis blijven wonen is voor de meeste mensen een aantrekkelijk vooruitzicht. Het levert echter ook vragen op over zelfstandig thuis wonen en het welzijn als sommige dingen moeizamer gaan.” Ipe van der Deen, voorzitter Zorgcooperatie vult aan: “Vragen kunnen bijvoorbeeld gaan over wat er te doen is in het dorp, of over het vinden van de weg in het aanbod van verschillende instanties. Ook voor behoefte aan een luisterend oor, of voor hulp of ondersteuning, kan men hier terecht. Het team van vrijwillige adviseurs staat de bezoekers graag te woord en denkt mee.”

Het team van vrijwillige adviseurs is goed op de hoogte wat er allemaal aan voorzieningen, activiteiten etc. zijn in Loppersum. Vrijwilligersadviseur Annette Sins: “De afgelopen maanden zijn we een aantal keren bijeen gekomen om ons voor te bereiden en hebben er veel zin in om te starten. We hebben o.a. informatie gekregen over wat Zorgcoöperatie Loppersum en welzijnsorganisatie Cadanz Welzijn allemaal te bieden heeft, hoe de WMO (Wet Maatschappelijke Ondersteuning) werkt en wat er allemaal in Loppersum beschikbaar is.”

Openingstijden

Vanaf 5 maart is het Dorpsloket elke dinsdagmorgen geopend van 10.00 tot 12.00 uur in de Bibliotheek van Loppersum. Vooraf aanmelden is niet nodig, men kan gewoon langskomen.

Dorpsbrede samenwerking

Het Dorpsloket is, samen met andere projecten zoals de Huiskamer van Loppersum en het Beleefhuis Loppersum, onderdeel van de  samenwerkende organisaties: ‘In Loppersum, samen voor elkaar’.  De samenwerkende organisaties hebben als doel dat het voor iedereen, van jong tot oud, mogelijk moet zijn fijn te wonen in Loppersum, niet alleen nu maar ook in de toekomst.

Het Dorpsloket Loppersum is een initiatief van Zorgcoöperatie Loppersum en Stichting Dorpsbelangen Loppersum en wordt ondersteund door Cadanz Welzijn. De gemeente Eemsdelta zorgt voor financiële ondersteuning. Meer informatie over het Dorpsloket Loppersum is te vinden op inloppersum.nl

Op de foto: De vrijwillige adviseurs van het Dorpsloket krijgen uitleg van Dorpsbelangen Loppersum en Zorgcooperatie Loppersum.