Dorpsloket Loppersum feestelijk geopend

Afgelopen dinsdag werd het Dorpsloket Loppersum geopend. Een club van zeven vrijwillige adviseurs knipte samen het lint ter ere van de opening. Onder de bezoekers waren nieuwsgierige dorpsbewoners, vrijwilligers van bijv. Zorgcoöperatie Loppersum en Dorpsbelangen, en professionals zoals vanuit de Wmo, Cadanz, Inwonersondersteuners Aardbevingsgebied en de Bibliotheek. Eén van de bezoekers: “Ik ben vooral nieuwsgierig naar wat er allemaal is. Nu red ik mezelf nog wel, maar over een tijdje wordt dat misschien lastiger.”

In het Dorpsloket kan iedereen terecht met vragen over het leven in Loppersum en omgeving. Annet Topelen opbouwwerker Cadanz Welzijn: “Langer in je eigen huis blijven wonen is voor de meeste mensen een aantrekkelijk vooruitzicht. Het levert echter ook vragen op over zelfstandig thuis wonen en het welzijn als sommige dingen moeizamer gaan.” Ipe van der Deen, voorzitter Zorgcoöperatie Loppersum vult aan: „Vragen kunnen bijvoorbeeld gaan over wat er te doen is in het dorp, of over het vinden van de weg in het aanbod van verschillende instanties. Ook voor behoefte aan een luisterend oor kan men hier terecht.”

Het Dorpsloket Loppersum is gevestigd in de Bibliotheek, Kreupelhof 2 in Loppersum. Elke dinsdagmorgen tussen 10.00 en 12.00 uur kunnen inwoners hier terecht, dit wordt uitgebouwd naar behoefte. Naast dit fysieke bezoekpunt, is er ook digitale versie van het Dorpsloket Loppersum. Deze is te vinden op inloppersum.nl onder de knop: Aanbod.

Het Dorpsloket Loppersum is, samen met andere projecten zoals de Huiskamer van Loppersum en het Beleefhuis Loppersum, onderdeel van de dorpsbrede samenwerking ‘In Loppersum: Samen voor Elkaar’. Dit heeft als doel dat het voor iedereen mogelijk moet zijn fijn te wonen in Loppersum, niet alleen nu maar ook in de toekomst.’ Het dorpsloket is een initiatief van Zorgcoöperatie Loppersum, Stichting Dorpsbelangen en Cadanz Welzijn en wordt uitgevoerd in samenwerking met Bibliotheek Loppersum.