Feestweek Loppersum

Van 21 tot en met 30 juni 2024 duikt Loppersum in het dynamische tijdperk van de jaren 60 met een gevarieerd programma van activiteiten voor jong en oud. Stap in de tijdmachine en laat je meevoeren naar een tijd van swingende muziek, kleurrijke mode en belangrijke historische momenten.

Op 21 juni om 14.30 uur wordt de Feestweek ‘Loppersum in de Jaren 60’ feestelijk geopend op het Zigtermanplein door burgemeester Ben Visser. Hij zal het symbolische lint doorknippen om de festiviteiten te starten. Na de opening verzorgt stichting Kans en Kunst uit Delfzijl een ludiek programma.

De Feestweek draait niet alleen om terugkijken in de tijd, maar ook om mensen bij elkaar te brengen en de saamhorigheid binnen het dorp te versterken. Juist nu, met alles wat speelt rondom de aardbevingsproblematiek, is deze verbondenheid extra belangrijk. Het programma is daarom gericht op het samen ophalen van herinneringen, het proberen van nieuwe dingen, het delen van verhalen maar vooral veel plezier hebben.

De Feestweek ‘Loppersum in de Jaren 60’ wordt mogelijk gemaakt dankzij de financiële steun van diverse stichtingen, fondsen en organisaties zoals de Gemeente Eemsdelta, het programma Mijn Thuis Mijn Verhaal, de Eenkemastichting, Stichting Dorpsbelangen Loppersum, fonds Eemsmond, het Cultuurfonds, het VSB fonds en Loket Leefbaarheid Groningen. Het merendeel van het programma is dan ook gratis toegankelijk voor iedereen.

Programma

Bekijk het volledige programma op feestweekloppersum.nl/programma/