Openluchttheater ‘Liefde in Loppersum’

Rederijkerskamer Sappho uit Loppersum speelt op 28, 29 en 30 juni het muzikale theaterstuk ‘Liefde in Loppersum’ op het Marktplein in Loppersum. Voor deze gelegenheid wordt het Marktplein omgetoverd tot een openluchttheater met een tribune voor het publiek. Dit toneelstuk vormt de afsluiting van de Feestweek ‘Loppersum uit de jaren 60’, die plaatsvindt van 21 tot en met 30 juni.

Het verhaal draait om een groep hippies die in het dorp neerstrijkt, wat voor de nodige opschudding zorgt onder de dorpsbewoners. Een deel van het stuk wordt in het Gronings gespeeld – een primeur voor Sappho!

Het toneelstuk is speciaal voor de Feestweek ‘Loppersum in de jaren 60’ geschreven door Elsbeth Romeijn, zelf ook lid van Rederijkerskamer Sappho. Corné Kosse neemt de regie voor zijn rekening. De muziek uit de jaren ’60 wordt live verzorgd door de band ‘The Outtakes’, wat ‘Liefde in Loppersum’ tot een waar muzikaal spektakel maakt.

Diverse gastacteurs uit Loppersum en omgeving, van jong tot oud, doen mee. Het belooft een onvergetelijke voorstelling te worden waarin lokaal talent en muziek uit de jaren ’60 samenkomen voor een uniek schouwspel in het hart van Loppersum.

Het optreden begint op vrijdagavond om 20.30 uur, op zaterdagavond om 20.00 uur en op zondagmiddag om 15.00 uur. De toegang is gratis, maar reserveren is gewenst. Stuur hiervoor een e-mail naar sappholoppersum@gmail.com.