Sjouwen door Lopster Gebouwen groot succes

Bijna 100 kinderen deden vrijdagavond mee aan de eerste editie van Sjouwen door Lopster Gebouwen. Deze wandeltocht door allerlei panden en gebouwen werd georganiseerd door de oudercommissies van de twee basisscholen in Loppersum.

Ondanks de regen was de tocht een groot succes. De groepjes liepen door monumentale gebouwen zoals molen de Stormvogel, de Petrus en Pauluskerk en de Vredekerk, maar ook door de bibliotheek, de brandweerkazerne, het zoutwaterbad K.P. Zijl, supermarkt Albert Heijn en Brasserie Meer. Ook Zonnehuis Wiemersheerd werd bezocht. Veel bewoners van het verzorgingshuis hadden zich opgesteld in de centrale hal om alle kinderen en hun begeleiders te verwelkomen.

Veel beheerders en eigenaars hadden iets lekkers of iets leuks voor de deelnemers geregeld. Zo waren er dropjes, ijsjes, een photobooth en een voorleesverhaal. De organist speelde in de Vredekerk en de koster van de Petrus en Pauluskerk trakteerde elk kind op een kaarsje. De gemeente Eemsdelta had voor iedereen een pakje drinken.

Bij de finish stond Loppersum On Street, de streetband van Loppersum’s Harmonie, klaar om de deelnemers te verwelkomen met vrolijke muziek. Natuurlijk kregen alle deelnemers een medaille als aandenken. De organisatie is zeer tevreden met het resultaat en denkt alvast na over een volgende editie.