Feestverlichting maakt Loppersum nog sfeervoller

Al vanaf 1999 wordt Loppersum elk jaar vanaf Sint Maarten tot aan oudjaar feestelijk verlicht door bogen en krullen. ‘Allang afgeschreven’, grijnst Martin Jurna, de ‘baas’ van de feestverlichting.
 
Het had nog heel wat voeten in de aarde voordat aanschaf van de toen heel dure verlichting erdoor was. Gelukkig gaf de Eenkema Stichting een bijdrage voor de bogen over de Schipsloot, bedrijven kochten zelf een of meer krullen en de Bedrijvenvereniging Loppersum zorgde voor de rest.
Martin is heel tevreden over hoe het elk jaar gaat. ‘Dat dit in zo’n klein dorp allemaal lukt, dat is toch fantastisch!’ Een aantal vrijwilligers zorgt voor opslag en voor het ophangen. Hij noemt met name Herman Gooijert, Edwin Broekhuizen en Harm Roggema.

 
Als een boog kapot is gevallen (er is er zelfs één in de fik gegaan) is het André van Brummen die hem weet te repareren of, als reparatie echt niet meer mogelijk is, de onderdelen voor hergebruik bewaart.
Is er een lampje kapot of is er een ander probleem? Gewoon even naar Martin Jurna van kapsalon De Smidse stappen. Hij heeft nog lampjes in voorraad. ‘We kunnen nog wel minstens vijf jaar vooruit!’ 
 
Tekst: Nicolette Scholten december 2013.

Schipslootbogen.jpg

Schipslootbogen_1.jpg