Centrumplan gaat door

Op maandag 10 november zijn de handtekeningen gezet onder een samenwerkingsovereenkomst waardoor de realisatie van de bouw van een nieuwe supermarkt binnen het Centrumplan Loppersum een feit is.
 
Familie Scheffers en project ontwikkelaar Kroeze & Partners ondertekenden de samenwerkingsovereenkomst op het gemeentehuis in Loppersum.

Wethouder Pier Prins (Ruimtelijke Ordening);’Ik ben blij dat we nu eindelijk zover zijn. In de afgelopen periode zijn er een aantal bouwstenen gerealiseerd die als basis dienen voor deze overeenkomst. Ook is er sinds afgelopen maandag een akkoord van de gemeenteraad
op het bestemmingsplan Loppersum. Als college zijn we trots op deze mijlpaal. Dit is belangrijk voor Loppersum en omliggende dorpen. Loppersum krijgt een nieuwe Albert Heijn (inclusief brasserie) en een flinke upgrading van het centrum. De werkzaamheden zullen snel zichtbaar worden. Een gefaseerde uitvoering moet de overlast beperken. Om de inwoners bij het plan te betrekken wordt dit jaar nog een bijeenkomst georganiseerd.’

 
Dhr. Prins memoreerde nog aan de lange weg die gegaan is om dit plan ten uitvoer te brengen en dat met het ondertekenen van deze samenwerkingsovereenkomst toch een grote stap voorwaarts is gemaakt. Hierbij werde de wapenfeiten als de overeenstemming met Albert Heijn, de aankoop twee woningen Marktplein en als laatste aankoop de woning aan de Hogestraat 2 genoemd waarvan men alleen de grond nodig had.
“Dit een goed fundament is om door te gaan en trots te zijn wat er nu bereikt is” aldus de heer Scheffers. “Ik heb er zin in en voel me thuis in het dorp en de reacties van de mensen die ons feliciteren met het bereikte resultaat geven me een goed en warm gevoel.
Zichtbaar
De realisatie van het centrumplan is al enige jaren geleden in gang gezet met de realisatie van het appartementencomplex aan de Burgemeester van der Munnikstraat. Deze woningen worden verhuurd door Woningcorporatie Wierden en Borgen. Ander onderdeel van het Centrumplan is de uitbreiding van Firma Hol. De werkzaamheden aan de ‘doe het zelf zaak’ zijn in volle gang.

Openbare ruimte
In aanloop op de werkzaamheden treft de gemeente Loppersum voorbereidingen voor de sloop van twee (gele) woningen op het Marktplein en het inrichten van een parkeerterrein op de locatie van het voormalige groene kruisgebouw.

Het onderwerp Centrumplan Loppersum staat eind november geagendeerd voor de gemeenteraad. Het college vraagt dan instemming voor dit plan.

2014-11-10 Intentie verklaring centrumplan (1 van 12).jpg

2014-11-10 Intentie verklaring centrumplan (11 van 12).jpg

2014-11-10 Intentie verklaring centrumplan (3 van 12).jpg

2014-11-10 Intentie verklaring centrumplan (5 van 12).jpg

2014-11-10 Intentie verklaring centrumplan (7 van 12).jpg

2014-11-10 Intentie verklaring centrumplan (8 van 12).jpg