2014-12-12 Grootste overdekte Kerstmarkt (1e dag)

Loppersum- De Grootste Overdekte Kerstmarkt van het Noorden wordt dit jaar voor de 26e keer gehouden op vrijdag 12 December en zaterdag 13 December in het Gebouw van Waardevol Leven aan de Badweg in Loppersum.
Het is de organisatie wederom gelukt om de hele zaal vol te krijgen met 65 standhouders.
De Grootste Overdekte Kerstmarkt van het Noorden is meestal de eerste in een lange rij kerstmarkten die in de gehele provincie worden georganiseerd.
Doordat de Sinterklaas dit jaar in het eerste weekend valt en de organisatie rekening wil houden met dit kinderfeest is besloten uit te wijken naar het weekend van 12 en 13 December.

Het nadeel is echter wel dat er vele kerstmarkten in dit weekend gehouden zullen worden.
Alle jaren is er een toenemende aantal bezoekers geweest, zoals in 2013 waar meer dan 4000 bezoekers een bezoekje brachten aan de Kerstmarkt aan de Badweg.
Het grote voordeel van de kerstmarkt in Loppersum is dat de bezoekers in een grote verwarmde hal komen waar het zeer goed vertoeven is.
Was het in het verleden zo dat de bezoekers met nat weer bijna niet schoon konden uit stappen uit hun auto dit jaar kunnen wij een extra service geven in de vorm van een geasfalteerde parkeerplaats aan de achterzijde van het gebouw waar ca. 350 auto ‘s kunnen staan.
De organisatie, bestaande uit Geert Jan Reinders, Wim Hartlief, Kees Visscher en Harry Klevering, heeft kosten noch moeite gespaard om de kerstmarkt wederom tot een succes te maken samen met de vele vrijwilligers en verkeersregelaars. Ten aanzien van de verkeersregelaars willen wij u verzoeken de aanwijzingen van deze mensen op te volgen zodat u veilig op u plaats komt.
De entree is zoals gebruikelijk geheel gratis en de consumpties kunnen genuttigd worden in een ruime foyer tegen zeer schappelijke prijzen.
Om uit de kosten te komen worden er een tweetal verlotingen gehouden ,een in de vorm van enveloppen in de prijs van 3 stuks voor 1 euro.
Bij de andere verloting schrijft U de naam en telefoonnummer op een briefje. Hier worden op de zaterdag om 16.00 uur diverse prijzen getrokken zoals 2 keer Kerstreizen naar Bremen voor 2 personen en diverse dinerbonnen. Bent u niet meer aanwezig tijdens de uitslag van de verloting dan zult u door de organisatie worden wordt gebeld.
De indeling van de 2 dagen is als volgt:
Op vrijdag gaat de zaal open voor het publiek om 16.00 uur. Verder is er ’s avonds om 20.30 uur de trekking van de stempelkaartenactie van de Bedrijven Vereniging Loppersum. Verder zal er een optreden zijn van : Loppersums Harmonie.
Op zaterdag is de zaal open om 10.00 uur. Vanaf 13.00 uur geeft Shantykoor de Störmvogels een drietal optredens van ca.20 minuten.
Om 16.00 uur is de trekking van de verloting waarna de markt om 17.00 uur sluit. Zoals u ziet zijn er kosten noch moeite gespaard om deze kerstmarkt weer tot een succes te maken.
Rest de organisatie een groot dankwoord voor de vele vrijwilligers die belangeloos meewerken om dit evenement tot een succes te maken. Men staat er niet bij stil wat de vrijwilligers allemaal doen het begint al op de donderdag met alle kramen en tafels op te zetten, en de verlichting klaarmaken. Beide dagen staan een vijftiental verkeersregelaars in de kou buiten. En last but not least de zaterdag na afloop moet alles weer worden opgeruimd,het schoonmaken van de zaal, kramen en tafels eruit, en 800 stoelen terugplaatsen. De organisatie weet niet of het record van 4.000 bezoekers zal worden gehaald, daarbij speelt het weer een rol. Bij koud en regenachtig weer zullen mensen sneller genegen zijn om naar te binnen te gaan. De organisatie is er in elk geval klaar voor. 
foto’s kerstmarkt 2013
Foto-kerstmarkt-2014.jpg