samen zonnepanelen

Zoals u een poosje geleden hebt kunnen lezen op Lopsternijs is er een particulier initiatief om het geld van de Tijdelijke Regeling voor waardevermeerdering te besteden aan een gezamenlijk zonnepanelenproject. Om gezamenlijk ons dorp fraai te houden tegen maximaal rendement van de regeling voor uw woning.
 
We zijn een stapje verder. Concreet betekent dit:

  • we moeten allereerst via de Dialoogtafel de regeling zodanig zien aan te passen dat deze ook gaat gelden voor een gezamenlijk project. We klimmen dus in de pen om dit voor elkaar te krijgen. De juiste mensen aan tafel ondersteunen dit streven.
  • we moeten met sommetjes aan u en mij kunnen aantonen dat het rendement van een gezamenlijk project goed is. Bij voorkeur vergelijkbaar met panelen op uw eigen dak. Blijft dat rendement achter, bijvoorbeeld vanwege BTW-perikelen, dan willen we daarover ook actie ondernemen. Wellicht ook via de Dialoogtafel. We hopen en verwachten dat de Groninger EnergieKoepel (GrEK) ons wil ondersteunen met de sommetjes.
Daarnaast moeten we nog allerlei praktische zaken uitzoeken. Een groot dak, een afnemer van de energie, een modus om een coöperatie op te richten die is gebonden aan huizen in plaats van aan personen, et cetera. Genoeg te doen de komende tijd. De eerste lijnen en ideeën zijn in elk geval uitgezet.
 
We zijn er nog niet. Nader bericht volgt, hou Lopsternijs in de gaten of meld u aan op onderstaand e-mailadres. Maar we hopen dat u op basis van dit bericht uw aanvraag voor zonnepanelen op uw eigen dak nog even uitstelt. Qua planning richten we ons op 1 april 2015. Het zou mooi zijn als er dan een aangepaste regeling én een voor iedereen interessante uitwerking beschikbaar is.
Voelt u zich aangesproken om me mee te helpen met dit initiatief? Of wilt u betrokken blijven bij het initiatief, gewoon als geïnteresseerde, zonder verplichtingen? Laat het weten via samenzonnepanelen@outlook.com.
En hoe meer brieven de dialoogtafel krijgt met het verzoek om de regeling aan te passen (en daar is goede hoop op), hoe liever. Schrijft u mee? 

zonnepanelen.jpg